Kopfbereich

Ön ezt az oldalt látja:

Kutatás és fejlesztés


Az AOP Orphan egy olyan kutatásorientált gyógyszercég, mely éves jövedelmének jelentős részét forgatja vissza a gyógyszerkutatásokba és fejlesztésekbe.  Az AOP Orphan elsősorban a ritka betegségekre összpontosít, a nevében szereplő „orphan” szó is erre utal, ami árvát jelent. Az Európai Unió meghatározása szerint egy betegséget akkor nevezünk ritka betegségnek, ha előfordulási valószínűsége 5/10 000 lakos.

Az AOP Orphan tevékenysége integrált: kutatással, fejlesztéssel, gyógyszergyártással, piackutatással és értékesítéssel is foglalkozik.

Hogyan kutat és fejleszt az AOP Orphan?

Az AOP Orphan cégen belüli kutatócsoportja a termékfejlesztés minden kulcsfontosságú aspektusát lefedi, beleértve a preklinikai, toxikológiai vizsgálatokat, a gyógyszerfejlesztéseket, klinikai fejlesztéseket, szabályozást, minőségirányítást, a farmakovigilanciát és a projektmenedzsmentet.

bővebben: Hogyan kutat és fejleszt az AOP Orphan?

Fejlesztési fázisok

Mielőtt bármely gyógyszer vagy hatóanyag piaci értékesítése megkezdődik, a szert klinikai vizsgálatok során tesztelik tolerálhatóság, biztonság és hatékonyság szempontjából. Az ilyen vizsgálatokat szigorú szabályok szerint végzik, nemzetközileg elfogadott irányelveket követve, előre meghatározott menetrend szerint.

bővebben: Fejlesztési fázisok

Kutatási területek

Az AOP Orphan számos olyan kutatási folyamatban vesz részt, amely ritka betegségekre fókuszál.

bővebben: Kutatási területek

Jelenleg folyó vizsgálatok

A kutatások jelenleg a mieloproliferatív és kardiovaszkuláris megbetegedésekre összpontosítanak.

bővebben: Jelenleg folyó vizsgálatok

Együttműködési megállapodások

AOP Orphan az egész világot behálózó hatékony együttműködésekre támaszkodhat, amelyek lefedik a kutatás, a termelés és az értékesítés területét egyaránt.

bővebben: Együttműködési megállapodások